Zeta Global Holdings
חברה מניו יורק שמפעילה עבור כ-200 מותגי צריכה גדולים דיוור, ניהול נתוני לקוחות וקניית פרסום באינטרנט, ומחזיקה מאגר נתונים משלה על מבוגרים בארה״ב.
הציונים
צמיחה3/4 ↑
צמיחה עצמית של כ-28% ועלייה של 17% במספר הלקוחות ששילמו מיליון דולר ומעלה. אבל שליש מהצמיחה המדווחת נרכש, ופרסום ברשתות חברתיות שנמכר הלאה מוביל את העלייה.
איכות העסק3/4 →
דירוג Leader של Forrester, שימור לקוחות של 128% וניצחון על Salesforce בעסקת Gap. אבל נתון השימור מנופח בגלל LiveIntent, וסוכנויות הפרסום מחזיקות מערכות נתונים מתחרות.
איתנות פיננסית4/4 ↑
מזומן נטו של כ-110 מיליון דולר, תזרים חופשי של 202.6 מיליון דולר בשנה ומסגרת אשראי מתחדשת של 750 מיליון דולר שלא נוצלה. החברה לא צריכה כסף מבחוץ.
יכולת ביצוע3/4 ↑
התחזית ל-2026 עלתה בפברואר, במאי ובאוגוסט, והחברה עברה לרווח חשבונאי (GAAP). מנגד, מדד הלקוחות הגדולים הופסק, והתביעה בנושא הגילוי לא נדחתה.
ערך לבעלי המניות2/4 ↑
התגמול במניות שווה כמעט לכל התזרים החופשי של השנה האחרונה, ורכישות שולמו בחלקן במניות. מספר המניות עלה ב-5.5% למרות הרכישות החוזרות.
פוטנציאל2/4 →
שוק פרסום של 294.6 מיליארד דולר. אבל התחייבויות חתומות מכסות רק 218.7 מיליון דולר מהשנה הבאה, והשותפויות של החברה לא כוללות היקף או תקופה.
רמת סיכון2/4 ↓
חשיפת מסמכים בתביעה על נתוני הזהות שהמוצר נשען עליהם, לקוח אחד שאחראי ליותר מ-10% מההכנסות ומנכ״ל בעל שליטה.
תמחור2/4 ↓
כ-164 פעמים המזומן ב-2026 אחרי תגמול במניות. כדי להגיע ל-25 פעמים ב-2028 צריך לעקוף את התוכנית ולהוריד את התגמול במניות לכ-5%.
חוזק הראיות3/4 →
הנתונים מופיעים בדוחות ושוק הפרסום נמדד בידי IAB, אבל אימוץ ה-AI, השותפויות ותשואת הלקוחות נשענים על דברי ההנהלה, ואת Forrester קראנו מכלי שני.
השורה התחתונה
הציון שלנו: ניטרלית. Zeta מפעילה עבור מותגי צריכה גדולים דיוור, ניהול נתוני לקוחות וקניית פרסום באינטרנט, והיא צומחת מהר בכוחות עצמה, בכ-28% בלי החברה שרכשה. העסק בינוני: החלק שצומח הכי מהר הוא קניית פרסום ברשתות חברתיות עבור סוכנויות, ושם נשאר לה פחות מכל דולר. בנוסף, העובדים מקבלים כל כך הרבה מניות שכמעט לא נשאר מזומן פנוי לבעלי המניות. המחיר מניח שהתגמול הזה ייחתך בחדות, ולכן הוא מלא ולא זול. ההערכה תלויה בכך שהתגמול במניות יירד בזמן שהצמיחה נשארת מעל 20%.
הטיעון לטווח הארוךמותגים ממשיכים להעביר תקציבי פרסום לאינטרנט, והכי מהר לרשתות חברתיות. Zeta צריכה להמשיך לצמוח על הגל הזה ובמקביל לשלם לעובדים הרבה פחות במניות.
הראיות (באנגלית) · 6 טענות
- Buybacks of $55.6M in the first half of 2026 already offset part of the dilution, so counting both the expense and the buyback cash would double-count.
- Share pay is falling as a share of revenue, from 13.6% in 2025 to 11.8% in Q2 2026.
- Most coverage and the company itself quote free cash flow before share pay, on which 29.0 times the 2026 guide for a company growing 28% on its own is not extreme.
- Net cash of about $110M lowers what a buyer pays for the business by about 1.5%.
- The $210M of 2026 share pay is my doubling of the first half; the company gives no share pay guide.
- At 23% a year from the 2026 guide, 2028 revenue would be about $2.75B, well above the $2.3B target, so free cash could beat $371M.
- Share pay has fallen from 13.6% to 11.8% of revenue in a year, and a further fall to 5% by 2028 is not impossible.
- The integrated share was higher, at 30%, in 2024 and fell to 26% in 2025, so the mix swings rather than trends.
- Adjusted operating profit margin rose 1.7 points in Q2 2026 despite the mix, so costs elsewhere are falling faster.
החברה
קמעונאית או בנק גדולים רוצים לדעת מי הלקוחות שלהם ולהגיע אליהם ברגע הנכון. Zeta נותנת להם מערכת אחת לכל זה: היא שומרת את רשומות הלקוחות, שולחת דוא״ל והודעות טקסט וקונה פרסום באתרים, בטלוויזיה בסטרימינג וברשתות חברתיות.
מה שמבדל אותה הוא הנתונים. Zeta מחזיקה מאגר על יותר מ-245 מיליון מבוגרים בארה״ב, ולכן היא יכולה לזהות אנשים שהמותג עוד לא זיהה. Forrester מדרגת אותה בין שלוש ספקיות הדיוור המובילות, ו-Gap עברה אליה מ-Salesforce.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
- Gap has not disclosed the agreement and its term and value are not stated anywhere.
- One large win shows Zeta can displace Salesforce; it does not show how often it does.
ממה היא מרוויחה
המותגים משלמים דמי פלטפורמה, ובנוסף חיובים שעולים עם מספר ההודעות שהם שולחים וכמות הנתונים שהם משתמשים בהם. כש-Zeta קונה עבורם פרסום, היא מחייבת גם על המדיה ומעבירה את רובה לבעל האתר.
הכסף מרוכז: 197 לקוחות משלמים לפחות מיליון דולר בשנה, בממוצע 1.8 מיליון דולר לרבעון, ולקוח אחד ששמו לא נחשף אחראי ליותר מעשירית מההכנסות.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
פירוט מקורות ההכנסה
| מקור | משקל במכירות (הרבעון השני של 2026) | איך |
|---|---|---|
| פלטפורמה ישירה | 72% | דמי מנוי, שימוש ושירות שמרוויחה Zeta כולם על הפלטפורמה שלה עצמה: דיוור והודעות, מערכת נתוני הלקוחות ונתוני הזהות. |
| פלטפורמה משולבת | 28% | דמי ניהול השיווק של לקוחות בערוצים שאינם בבעלות Zeta, כמו רשתות חברתיות. ברובם מדובר בהוצאות פרסום שנקנו עבור סוכנויות ונמכרו הלאה. |
ההנהלה
דיוויד שטיינברג ייסד את Zeta עם שותפים ועומד בראשה מאז 2007; כריס גריינר סמנכ״ל הכספים מאז 2020 וסטיבן גרבר נשיא החברה מאז 2009. שטיינברג מחזיק בכעשירית מהחברה אבל בבעלותו רוב זכויות ההצבעה, ולכן בעלי מניות מבחוץ לא יכולים לגבור עליו. הבונוסים של הבכירים נקבעים לפי המכירות ולפי מדד רווח שמתעלם מהתגמול במניות, והמניות לטווח הארוך שהם מקבלים תלויות במחיר המניה. אין רכיב בשכר שמתגמל על המזומן שנשאר אחרי התגמול במניות.
הראיות (באנגלית) · 3 טענות
- Adjusted EBITDA adds back stock pay, so the bonus's profit test does not charge the cost that takes nearly all the free cash (C08, C09); the PSUs pay on the share price, and nothing pays on free cash after share pay or on per-share results.
- In December 2025 the vesting of 205,674 of Steinberg's restricted shares was brought forward two to six months to fund tax on other awards.
היתרון התחרותי, ומי מאיים עליו
למה הלקוחות נשארים
ברגע שרשומות הלקוחות של מותג, הקהלים שלו ושנים של כללי קמפיינים יושבים אצל Zeta, לעזוב פירושו לבנות הכול מחדש ולוותר על הנתונים של Zeta. לכן לקוחות קיימים הוציאו ב-2025 יותר ב-28% מאשר ב-2024.
אבל הנתון הזה מחמיא: הוא סופר את הלקוחות של חברה ש-Zeta רכשה בסוף 2024 כאילו היו לקוחות ותיקים. והטענה שלקוחות מקבלים בחזרה 6 עד 7 דולר על כל דולר שהוציאו באה מ-Zeta, לא מאף לקוח.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
- Gap has not disclosed the agreement and its term and value are not stated anywhere.
- One large win shows Zeta can displace Salesforce; it does not show how often it does.
- None of these figures is filed or defined in a filing, and the heavy AI users may simply be the largest customers already.
- The return-on-spend figure comes from a study Zeta commissioned, and no buyer publishes one.
האיום
Salesforce מוכרת את אותה מערכת בחבילה עם תוכנת המכירות וסוכני ה-AI שלה. Braze ו-Klaviyo מוכרות את חלק ההודעות, בזול יותר. האיום השקט ביותר הוא סוכנויות הפרסום, שאחראיות לכחמישית מההכנסות של Zeta: Omnicom היא כיום הבעלים של Acxiom, חברת נתונים, ויכולה להשאיר את העבודה הזו אצלה.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
- Adjusted operating profit margin still rose 1.7 points to 20.7% in Q2 2026, so the lower-margin media has not yet dragged the overall margin.
- Management expects agencies to add higher-margin channels after social, which would reverse the mix.
המתחרות: CRM, BRZE, KVYO, OMC, TTD.
פירוט המתחרים
| סימול | מתחרה | שלב | בסיס להשוואה |
|---|---|---|---|
| CRM | Salesforce Marketing Cloud עם Agentforceבסיס להשוואה: מוצר שונה | כבר נמכר | מוצר שונה |
| BRZE | Brazeבסיס להשוואה: כן | כבר נמכר | כן |
| KVYO | Klaviyo B2C CRMבסיס להשוואה: כן | כבר נמכר | כן |
| OMC | פלטפורמת Omni של Omnicom עם Acxiomבסיס להשוואה: מוצר שונה | כבר נמכר | מוצר שונה |
| TTD | The Trade Deskבסיס להשוואה: בתחום אחד בלבד | כבר נמכר | בתחום אחד בלבד |
פוטנציאל הצמיחה
גודל ההזדמנות
חברות בארה״ב הוציאו ב-2025 על פרסום באינטרנט 294.6 מיליארד דולר, יותר ב-13.9% משנה קודם, והרשתות החברתיות צמחו הכי מהר. ההכנסות של Zeta, 1.57 מיליארד דולר בשנה, הן בערך חצי אחוז מזה. אבל אף אחד לא מודד את חלק התוכנה לבדו, ולכן גודל השוק האמיתי שלה אינו ידוע.
הראיות (באנגלית) · 2 טענות
מי כבר התחייב
מעט מאוד נעול מראש. עבודה חתומה ל-12 החודשים הבאים מסתכמת ב-218.7 מיליון דולר, לעומת הכנסות צפויות של כ-1.82 מיליארד דולר השנה. העסקה עם Gap היא רב-שנתית בלי סכום מוצהר, והשותפויות עם OpenAI, Palantir ו-Snowflake לא כוללות סכומים בכלל.
הראיות (באנגלית) · 3 טענות
- Gap has not disclosed the agreement and its term and value are not stated anywhere.
- One large win shows Zeta can displace Salesforce; it does not show how often it does.
- No volume, value or term has been disclosed for any of the three partnerships.
- OpenAI is also a supplier Zeta pays, and its ad platform lets brands buy directly, so the partner can also compete.
התוצאות
המספרים
המכירות צמחו ב-36% ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני 2026, מהר יותר מה-30% בשנה שהסתיימה בדצמבר 2025.
שיעור הרווח התפעולי עומד על 1.6%, לעומת −23% בשנה שהסתיימה בדצמבר 2023.
ההוצאות התפעוליות אוכלות 58 סנט מכל דולר מכירות, לעומת 116 סנט בשנה שהסתיימה בדצמבר 2021.
התשואה על ההון העצמי עמדה על −0.3% בשנה, לעומת −256% בשנה שהסתיימה בדצמבר 2022.
14% מהמכירות הפכו לתזרים מזומנים חופשי: 224 מיליון דולר ב-12 החודשים האחרונים.
יש לה 310 מיליון דולר במזומן מול חוב של 197 מיליון דולר, כלומר מזומן נטו של 112 מיליון דולר.
מספר המניות עלה ב-195% בארבע שנים וחצי, והתגמול במניות מסתכם ב-12% מהמכירות.
כל המספרים
נתונים מדוחות 10-K ו-10-Q של החברה, שנקראו ב-4 באוקטובר 2026. שנת הכספים מסתיימת בדצמבר.
| דצמבר 2021 | דצמבר 2022 | דצמבר 2023 | דצמבר 2024 | דצמבר 2025 | 12 חודשים עד יוני 2026 | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| גודל וצמיחה | ||||||
| מכירות | $458M | $591M | $729M | $1.01B | $1.30B | $1.57B |
| צמיחת המכירות | +25% | +29% | +23% | +38% | +30% | +36% |
| רווח | ||||||
| שיעור הרווח הגולמי | 62% | 64% | 62% | 60% | 61% | 59% |
| שיעור הרווח התפעולי | −54% | −44% | −23% | −6.8% | 0.4% | 1.6% |
| שיעור הרווח הנקי | −54% | −47% | −26% | −6.9% | −2.4% | −0.1% |
| עלות הצמיחה, לכל דולר מכירות | ||||||
| מחקר ופיתוח | 14% | 12% | 10% | 9.0% | 9.0% | 9.4% |
| מכירות ושיווק | 50% | 51% | 40% | 31% | 26% | 24% |
| הנהלה וכלליות | 41% | 36% | 28% | 20% | 18% | 17% |
| תגמול מבוסס מניות | 57% | 51% | 33% | 19% | 14% | 12% |
| השקעות הוניות | 2.1% | 3.8% | 2.8% | 2.6% | 1.1% | 1.1% |
| מזומנים | ||||||
| תזרים מפעילות שוטפת | $44.3M | $78.5M | $90.5M | $134M | $199M | $241M |
| תזרים מזומנים חופשי | $34.8M | $56.3M | $70.0M | $108M | $185M | $224M |
| מאזן | ||||||
| מזומנים והשקעות לזמן קצר | $104M | $121M | $132M | $366M | $320M | $310M |
| חוב | $184M | $184M | $184M | $196M | $197M | $197M |
| מזומן נטו | −$79.8M | −$62.8M | −$52.4M | $170M | $123M | $112M |
| תשואות ומניות | ||||||
| מספר המניות (בדילול מלא) | 86.9M | 139M | 157M | 186M | 221M | 257M |
עלות הצמיחה
הצמיחה משפרת את הרווחיות של Zeta על הנייר: הוצאות המכירה, המשרדים והמחקר תופסות נתח קטן יותר מכל דולר מכירות. רוב השיפור נובע מכך שהתגמול במניות יורד משיאו אחרי ההנפקה, לא מכך שהצמיחה נעשתה זולה יותר. עלות אספקת השירות לא קטנה, ואף עולה ככל שיותר מכירות מגיעות ממכירת פרסום ברשתות חברתיות.
הראיות (באנגלית) · 3 טענות
The research and development line is the same figure on the income statement and in the filer's tag, but stock pay sits inside every line, so the fall in each line is partly the share awards made around the 2021 listing rolling off rather than cash costs growing slower than sales.
Even taking stock pay out entirely, the operating cost lines still fell several cents per sales dollar, so some of the leverage is real cash leverage (C44).
הדוח האחרון (4 באוגוסט)
הרבעון שהסתיים ביוני 2026, לפי הדוחות.
הרבעון השני של 2026 נראה כמו עוד תוצאות מעל התחזיות, בלי הסתייגויות. ההכנסות עמדו על 442.8 מיליון דולר, Zeta הרוויחה מעט לפי הדוחות הרשמיים, והיא העלתה שוב את התחזית לשנה.
אבל מתחת לפני השטח התמהיל השתנה. עלות אספקת ההכנסות עלתה ב-54.7%, מהר יותר מהמכירות, כי סוכנויות קנו דרך Zeta יותר פרסום ברשתות חברתיות, והחלק מההכנסות שמגיע מכך עלה מ-25% ל-28%. המניות שחולקו לעובדים עדיין עלו 52.1 מיליון דולר, כ-12 סנט מכל דולר הכנסות.
מה זה אומר על התזההדוח אישר שהצמיחה אמיתית, גם בלי העסק שנרכש. הוא גם הראה את שני הגורמים המכבידים שההערכה נשענת עליהם: פרסום שנמכר הלאה ברווחיות נמוכה מהווה נתח גדל והולך מההכנסות, והתגמול במניות עדיין לוקח נתח גדול, ולכן בעלי המניות מקבלים פחות ממה שהכותרת מרמזת.
הרבעון בפירוט
צמיחת המכירות לעומת הרבעון הקודם, לפי הדוחות.
רווח למניה $0.21 לעומת $0.20 צפוי; $0.03 לפי הדוחות, והפער הוא הסעיפים שהחברה מנטרלת.
הראיות (באנגלית) · 6 טענות
- Adjusted operating profit margin still rose 1.7 points to 20.7% in Q2 2026, so the lower-margin media has not yet dragged the overall margin.
- Management expects agencies to add higher-margin channels after social, which would reverse the mix.
לאן הלך הכסף
בעלי עניין ברבעון השני של 2026: 3 רכישות ו-11 מכירות, לפי דיווחי Form 4 שלהם.
המחיר, ואיפה אנחנו חלוקים על השוק
בקצרה. מלא. מחיר הוגן לצמיחה אם מתעלמים מהתגמול לעובדים במניות, אבל בעלי המניות ירוויחו רק אם התגמול הזה ייחתך בחדות.
המחיר עלה ב-83.2% בחצי שנה, ורוב העלייה נבעה מכך שהמשקיעים מוכנים לשלם יותר על כל דולר מכירות, לא מצמיחה במכירות. שני מבחנים קרובים. ב-3 בנובמבר Zeta מפרסמת את הרבעון השלישי של 2026, ובו היא צופה צמיחה ללא רכישות של 23% עד 24%. והתביעה על הנתונים שלה נמצאת עכשיו בשלב חשיפת המסמכים, שבו מסמכים יוצאים לאור.
הראיות (באנגלית) · 3 טענות
- The Q3 own-growth guide of 23% to 24% is below the 28% Q2 just delivered, so a slowdown is built into management's own numbers.
- Management says it builds a 2% to 5% cushion into guidance, so the guide is a floor it expects to beat, not a forecast.
איך לקרוא את המכפיל
המכפיל הוא כ-29 על המזומן הפנוי ש-Zeta צופה השנה, כלומר המזומן שנשאר אחרי הוצאות התפעול וההשקעה בעסק. אחרי תשלום התגמול במניות נשאר מעט מאוד: המכפיל מגיע לכ-164.
כדי שהמחיר ייראה הוגן עד 2028:
- המזומן שנשאר אחרי התגמול במניות צריך להגיע לכ-296 מיליון דולר.
- בשנה האחרונה הוא עמד על כ-8 מיליון דולר.
- כדי להגיע לשם, Zeta צריכה לעקוף את התוכנית שלה ל-2028 ולהוריד את התגמול במניות לכ-5% מהמכירות.
מול ההיסטוריה שלה. המשקיעים משלמים היום על כל דולר מכירות של Zeta יותר מכפליים מהמקובל, ולכן העלייה האחרונה נבעה בעיקר מהתלהבות.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
- Most coverage and the company itself quote free cash flow before share pay, on which 29.0 times the 2026 guide for a company growing 28% on its own is not extreme.
- Net cash of about $110M lowers what a buyer pays for the business by about 1.5%.
- The $210M of 2026 share pay is my doubling of the first half; the company gives no share pay guide.
- At 23% a year from the 2026 guide, 2028 revenue would be about $2.75B, well above the $2.3B target, so free cash could beat $371M.
- Share pay has fallen from 13.6% to 11.8% of revenue in a year, and a further fall to 5% by 2028 is not impossible.
- The $2.3B target implies only about 12.5% a year from the $1.82B 2026 guide, so the plan is either conservative or already assumes a sharp slowdown.
- The targets were set before the 2026 guide was raised three times and have not been restated since February 2026.
- Buybacks of $55.6M in the first half of 2026 already offset part of the dilution, so counting both the expense and the buyback cash would double-count.
- Share pay is falling as a share of revenue, from 13.6% in 2025 to 11.8% in Q2 2026.
המכפיל מול המתחרים
המתחרות שהדוח השנתי של Zeta עצמה מזכיר, וכל אחת מהן אומתה מול הדוחות של המתחרה. במכפיל המזומן הפנוי, מהזולה ליקרה:
| סימול | חברה | מכפיל המזומן הפנוי |
|---|---|---|
| KVYO | Klaviyo | 19.3× |
| BRZE | Braze | 32.8× |
| ZETA | Zeta Global Holdings | 32.8× |
החציון של שתי האחרות הוא 26.0. Zeta Global Holdings Corp. היא השנייה בזולות מבין שלוש.
נתוני המתחרות מגיעים מספק נתונים, ולכן עדיף להסתכל על טווח הערכים בקבוצה כולה ולא על השוואה בין שתי חברות בלבד.
Braze ו-Klaviyo, המתחרות הקרובות ביותר, נסחרות במכפיל נמוך יותר על כל דולר מכירות, וגם הן משלמות לעובדים הרבה במניות.
נבדקה גם Adobe ונפסלה (מוצר תחליפי, לא אותו מוצר).
איפה אנחנו חלוקים על השוק
Zeta היא פלטפורמת AI שתמשיך לצמוח ביותר מ-20% בשנה, ולכן מגיע לה מחיר גבוה בהרבה משהיה לפני שנה.
הצמיחה אמיתית, אבל בגלל הפרסום שנמכר הלאה והתגמול במניות, כל מניה מקבלת ממנה הרבה פחות ממה שההכנסות מרמזות.
השוק משלם על הצמיחה ועל כלי ה-AI החדשים. בשיחה האחרונה אף אחד לא שאל על התגמול במניות, על הפרסום שנמכר הלאה או על התביעה.
ייתכן שנטעה אם התגמול במניות ימשיך לרדת במהירות כמו השנה, מ-13.6% מההכנסות ל-11.8%, בזמן שהצמיחה נשארת מעל 20%. אז המזומן שנשאר לבעלי המניות יגדל מהר בהרבה מההכנסות.
מה אומרים האנליסטים
הראיות (באנגלית) · 5 טענות
- Buybacks of $55.6M in the first half of 2026 already offset part of the dilution, so counting both the expense and the buyback cash would double-count.
- Share pay is falling as a share of revenue, from 13.6% in 2025 to 11.8% in Q2 2026.
- The integrated share was higher, at 30%, in 2024 and fell to 26% in 2025, so the mix swings rather than trends.
- Adjusted operating profit margin rose 1.7 points in Q2 2026 despite the mix, so costs elsewhere are falling faster.
מה יכול להשתבש, ואיך נדע
הסיכונים
- התביעה על הנתונים. בית משפט אפשר ביולי 2026 להמשיך בתביעה על אופן איסוף הנתונים של Zeta. כל ממצא מזיק שיעלה בשלב חשיפת המסמכים יפגע בנתונים ש-Zeta מוכרת.
- צמיחה באיכות נמוכה יותר. יותר מהצמיחה מגיעה מקניית פרסום ברשתות חברתיות עבור סוכנויות, ושם נשאר ל-Zeta פחות מכל דולר מאשר בתוכנה שלה.
- לקוח גדול אחד. לקוח שלא נחשף שמו אחראי ליותר מעשירית מההכנסות, ורוב הלקוחות לא קשורים בחוזים ארוכים.
- נתח בעלי המניות ממשיך להצטמצם. מספר המניות במחזור עלה ב-5.5% בשנה למרות הרכישות החוזרות, בין היתר כדי לשלם על רכישות.
- מחזיק אחד שולט בהצבעה. המנכ״ל מחזיק ברוב הקולות באמצעות מניות עם עשרה קולות כל אחת, ולכן בעלי מניות מבחוץ לא יכולים להכריע נגדו.
הראיות (באנגלית) · 6 טענות
- A motion to dismiss tests only whether the complaint is plausible, not whether it is true, and no regulator has acted on the data claims.
- Revenue grew 29.7% in 2025 after the report, so customers did not leave on it.
- The integrated share was higher, at 30%, in 2024 and fell to 26% in 2025, so the mix swings rather than trends.
- Adjusted operating profit margin rose 1.7 points in Q2 2026 despite the mix, so costs elsewhere are falling faster.
שאלות פתוחות
- כמה מההכנסות הן שטחי פרסום ש-Zeta קונה ומעבירה הלאה, ולא התוכנה והנתונים שלה. החברה לא מפרסמת זאת.
- מי הלקוח שאחראי ליותר מעשירית מההכנסות.
- מה חשיפת המסמכים בתביעה תגלה על האופן שבו Zeta אוספת נתוני צרכנים.
- מה יהיה התגמול במניות ב-2026 כולה. Zeta לא נותנת תחזית לגביו.
הראיות (באנגלית) · 4 טענות
מה ישנה את ההערכה שלנו
- ניטרלית→אטרקטיביתהמחיר יורד בלי שהעסק השתנה
נדרשים כל אלה:
- ○שווי השוק יורד ל-25 פעמים המזומנים הפנויים של השנה האחרונה לפני תשלום במניות, לעומת כ-36.5 היום.בערך $20.17 במחירי היום, 32% מתחת לסגירה האחרונה
- ○הצמיחה ללא רכישות וללא פרסום בחירות נשארת ב-20% ומעלה.ייבדק בדוח הבא, עד 3 בנובמבר
- ניטרלית→אטרקטיביתהתגמול במניות יורד והצמיחה נשמרת
נדרשים כל אלה:
- ○המניות שמחולקות לעובדים יורדות מתחת ל-8 סנט מכל דולר הכנסות ברבעון, לעומת 11.8 היום.ייבדק בדוח הבא, עד 3 בנובמבר
- ○הצמיחה ללא רכישות וללא פרסום בחירות נשארת ב-20% ומעלה.ייבדק בדוח הבא, עד 3 בנובמבר
- ניטרלית→לא אטרקטיביתהצמיחה העצמית נעצרת או שהתביעה על הנתונים מסתיימת נגד Zeta
מספיק אחד מאלה:
- ○הצמיחה ללא רכישות וללא פרסום בחירות יורדת מתחת ל-15%.ייבדק בדוח הבא, עד 3 בנובמבר
- ○בית משפט או רגולטור קובעים ש-Zeta אספה נתוני צרכנים בלי הסכמה מתאימה.במעקב שוטף
נטעה גם אם
- עלות אספקת ההכנסות עוברת 45% מהמכירות לאורך שנה שלמה: הפרסום שנמכר הלאה משתלט.
- התגמול במניות נשאר מעל 10% מההכנסות עד סוף 2027.
מה בהמשך
- 3 בנובמבר 2026 תוצאות הרבעון השלישי של 2026: האם הצמיחה העצמית נשארת ב-23% ומעלה כשעלות ההכנסות היא 41% מהמכירות או פחות, והאם הדילול נטו נשאר בטווח היעד, בין 3% ל-4%.
כל האירועים הצפויים
- 3 בנובמבר 2026 תוצאות הרבעון השלישי של 2026: האם הצמיחה העצמית נשארת ב-23% ומעלה כשעלות ההכנסות היא 41% מהמכירות או פחות, והאם הדילול נטו נשאר בטווח היעד, בין 3% ל-4%.
- פברואר 2027 תוצאות הרבעון הרביעי של 2026 והתחזית ל-2027: האם התגמול במניות ב-2027 יורד כשיעור מההכנסות לעבר התוכנית ל-2028, והאם הצמיחה נשמרת כשההכנסות מפרסום של מועמדים פוליטיים נעלמות.
מה קרה מאז
- 6 באוקטוברחדשותZeta מסכימה לרכוש את Senso, חברת הנדסת AI; לא הצלחנו לקרוא את המחיר. ההערכה לא השתנתהZeta Global מסכימה לרכוש את Senso.
- 5 באוקטוברבדיקת התזההטיעון בעד ההשקעה מופיע עכשיו מתחת לשורה התחתונהאחרי פיילוט בחמש חברות, הבעלים ביקש להוסיף את הטיעון בעד ההשקעה לכל תזה.
- 4 באוקטוברבדיקת התזהרשימת הבדיקות של הבעלים: מקורות ההכנסה, עלות הצמיחה, ההנהלה, אירועים צפוייםרשימת הבדיקות של הבעלים הראתה שהשיטה שותקת בשאלות מי מנהל את החברה, כמה עולה הצמיחה, מאיפה מגיע הכסף ואילו אירועים צפויים בתאריכים ידועים. בסבב הזה מילאנו את ארבעת הנושאים מתוך דוח הזימון לאסיפה והדוחות.
- 27 בספטמברהתזה נכתבהניטרלית, ביטחון בינוניהצמיחה אמיתית ובעיקרה עצמית, אבל התגמול במניות לוקח כמעט את כל התזרים החופשי והחלק שצומח הכי מהר הוא פרסום שנמכר הלאה, ולכן המחיר מלא.
נבדקה גם 4 פעמים, ללא ממצא חדש שמצריך פעולה.
מקורות 20
Sources - 20
Every claim above cites one of these, or states the reasoning that derived it. The quote is frozen at the date it was read: a link can rot, and an agent fetch returns a reading of a page rather than the page. Backs counts the whole claim ledger, so it can name a claim this page does not surface.
- S01primarycompany filing2026-02-25Item 1 business description, customers by industry, super-scaled share of revenue, competition (classes only), risk factors, legal proceedings naming Culper Research, direct and integrated revenue mix 2023-2025, net revenue retention, customer concentration note, dual-class voting, headcountbacksC01C06C15C16C17C19C21C26C39C43C44C49
- S02primarycompany filing2026-08-05MD&A revenue and cost bridge, Marigold contribution, media costs, direct/integrated mix, super-scaled metrics, remaining performance obligations, acquisition liabilities, credit facility, statement of equity and share issuance, legal proceedings updatebacksC01C02C05C06C08C10C16C17C18C20C22C23C26C40C43C44C49
- S03primarycompany filing2026-08-04statements, adjusted EBITDA and free cash flow reconciliations, revenue excluding acquisitions by quarter, Q3 and 2026 guidancebacksC02C03C04C08C10C40
- S04primarytranscript2026-08-04Q2 2026 earnings call transcript (FMP)data/cache/transcripts/ZETA-2026Q2.jsonown growth, AI adoption figures, Gap win, partnerships, agencies at about 20% of revenue, social channel driving cost of revenue, buyback and dilution target; 17 analyst turns from 8 analysts, none on share pay, the mix or the lawsuit
For Q2, revenue came in at $443 million up 44% year over year or 28% excluding M&A.
backsC03C07C24C28C32C33C42 - S05primarycompany filing2026-02-242025 free cash flow, share pay, adjusted EBITDA, February 2026 guidance and the Zeta 2028 targetsbacksC04C08C12C40
- S06primarycompany filing2026-07-27$250M term loan A and $750M undrawn revolver replacing the $550M facility; stated uses include acquisitions and buybacksbacksC22
- S07secondaryvendor data2026-09-27ZETA research pack (FMP market tier, FINRA, SEC XBRL), frozencontent/ZETA/research-pack.jsonprice, price-move decomposition, valuation history, consensus, short interest, filed cohort multiples for Braze and Klaviyo, headcount seriesbacksC10C13C14C26C34C35C39C41
- S08tertiarynews2024-11-13the date and substance of Culper Research's report as reported at the timebacksC15
- S09primaryindustry data2026-04-16US internet ad revenue, social $117.7B up 32.6% and programmatic $162.4B up 20.5%, confirmed on the PR Newswire copy of the same release
reaching $294.6 billion in 2025, reflecting a 13.9% year-over-year increase
backsC25 - S10primarycompany filing2026-03-02Agentforce agents across sales, service, marketing and commercebacksC29
- S11primarycompany filing2026-03-25customer engagement platform; rivals named: Adobe, Salesforce, Iterable, KlaviyobacksC30
- S12primarycompany filing2026-02-10B2C CRM for consumer companies, over 193,000 businesses; rivals named: Mailchimp, Braze, Adobe, SalesforcebacksC30
- S13secondarycompany release2026-03-23Zeta: named a Leader in The Forrester Wave, Email Marketing Service Providers Q1 2026 (company page)Zeta's placement; the report itself is paywalled
Zeta is proud to be named a Leader in The Forrester Wave™: Email Marketing Service Providers Q1 2026.
backsC27 - S14secondarycompany release2026-03-23a rival's account of the same Wave: three Leaders of 12
The report places Cordial among three Leaders out of the 12 vendors evaluated.
backsC27 - S15secondaryvendor data2026-09-27IBKR weekly price history, ZETA, September 2024 to September 2026IBKR get_price_history, contract 495763832weekly closes around the November 2024 short report and the April 2025 lowbacksC15
- S16primarycompany filing2026-02-20the Omni platform including Acxiom, acquired with IPGbacksC31
- S17primarycompany filing2026-09-27two discretionary director sales, no purchases, gifts by the CEO, CFO and presidentbacksC36
- S18primarycompany filing2024-11-18the company's response to the short report: a webinar on accounting controls, data collection and privacybacksC15
- S19primarycompany filing2026-04-24executive officers and their tenure, beneficial ownership and voting power at the April 17, 2026 record date, the 2025 bonus metrics and payout, the 2024 PSUs' share-price test, the Marigold deal bonus and the December 2025 vesting changebacksC46C47C48
- S20primarycompany filing2024-02-28the 2022 and 2023 income statements: cost of revenue, general and administrative, selling and marketing, and research and developmentbacksC44